Actualiteiten

 

Renovatie 'De Vlaminckhorst' te Heino

De Vlaminckhorst is een eeuwenoud landgoed, waarvan 5 ha overgebleven zijn. Het grenst aan de bebouwde kom van Heino. Het is een plaats waar het ontstaan van Heino en haar rijke historie nog terug te vinden is. Henk van der Wal en Nellie Verhoef hebben dit project opgepakt om samen met onderandere de begeleiding van Martijn Haitink van 'huis en erfgoed collectief' dit prachtige monument met erf op te knappen. Wij ENAT hebben de zonnepanelen mogen plaatsen met ons in-dak systeem.

Klik op deze link om de renovatie te volgen.

 

 

Zonnepanelen op rundveeschuur

Herbert en Mirjam Aalderink hebben een rundveebedrijf te Eefde. Om het bedrijf naast alle eerder genomen maatregelen nog verder te verduurzamen hebben zij gekozen voor het plaatsen van 224 panelen.

 

 

John op de radio

17 mei 2016 ben ik door Broer de Boer geintervieuwd op radio Achterhoek FM.

Deze aflevering is terug te luisteren via deze link

  Afbeeldingsresultaat voor achterhoek hoek fm

 

Barchschole voorzien van zonnepanelen

In samenwerking met de Barchschole te Barchem en LochemEnergie is het mogelijk gemaakt om op deze school zonnepanelen te plaatsen. Gelijk aan het project te Gorssel bij de Vullerschool waar wij ook de zonnepanelen hebben mogen plaatsen, is dit mooie project gerealiseerd. In totaal zijn er 63 panelen geplaatst met micro-omvormers.

 

BTW teruggave

Als u als particulier zonnepanelen koopt, kunt u de btw op aanschaf en installatie terugvragen van de Belastingdienst. Bij een standaardpakket van zes zonnepanelen (1500 wattpiek) à 2.125 euro levert dit ruim 350 euro op: zo´n 16procent van uw investering. 

Voor meer informatie over deze regeling en het stappenplan, klik hier.

 

 

Zwembad looermark.

Zwembad looermark heeft gekozen voor Enat. Onlangs hebben wij zonnepanelen mogen plaatsen op het hoofdgebouw en enkele bijgebouwen van zwembad looermark te Loo-Bathmen gemeente Deventer. Naast de huidige zonnecollectoren voor de verwarming van het zwemwater wordt nu ook met de zon een gedeelte van het stroomverbruik opgewekt. 

Klik hier om naar de site van 'De Looermark' te gaan.

 

 

Lochem Energie.

Enat is nauw betrokken met de ontwikkelingen van Lochem Energie. Zowel op het gebied van advies als levering van diverse materialen kunnen wij de leden van Lochem Energie al geruime tijd helpen.

Vrijdag 11-01-2013 opend LochemEnergie een nieuwe winkel aan de Nieuwstad te Lochem. Uiteraard heeft Enat diverse materialen, denk aan een zonnepaneel met Enphase omvormer ter beschikking gesteld zodat het voor een ieder nog duidelijker uitgelegd kan worden. 

Kom gerust een keer kijken in deze Winkel van LochemEnergie. Op de site is meer te lezen over het aanbod en de openingstijden.

 

Eén van de projecten die gemonteerd zijn bij Lochem Energie door ons.

 

Trots zijn we dat wij nu ook de Nederlandse zonnepanelen EXASUN kunnen leveren en installeren.

 

Dit geweldige Nederlandse product heeft in 2015 de Solar Solutions Award gewonnen! Met o.a. haar glas-glas modulen en MWT cellen (Metal Wrap-Through) onderscheidt Exasun zich van de andere merken.

Informeer naar de mogelijkheden.

  

Met vriendelijke groet,

John Dolman

www.enat.nl

www.pelltech.nl