Actualiteiten

  

Starterswoningen te Almen

In opdracht van Bouwbedrijf Geers te Almen hebben wij 3 starterswoningen te Almen voorzien van Ultra Black zonnepanelen. Nieuw in het assortiment van DMEGC zijn de 300Wp Ultra Black zonnepanelen, zelfs de 'busbars' zijn niet meer zichtbaar. Hoe gaaf is dat! Samen met de Enphase IQ7 zijn deze woningen klaar voor de toekomst.

 

Zonnepanelen in Gorssel

Als basis adviseren en plaatsen wij natuurlijk de zonnepanelen bij particulieren thuis. Hieronder een voorbeeld van een mooi landelijk project te Gorssel. 22 DMEGC panelen met 11 APsystems YC600y micro-omvormers. Een geweldig systeem met optimale prestaties. De klant heeft zelf voor de onderconstructie zorg gedragen waar wij het SolarConstructNederland paneel montagesysteem op konden bevestigen. Erg leuke en mooie samenwerking tussen de klant en ons.

 

 

Project begeleiding Delft

In opdracht van EXASUN hebben wij onlangs opstart begeleiding mogen geven in Delft.

BAM-Energy Systems heeft in Delft een project voor de bouw van diverse nieuwbouw woningen. Voor de 2de fase is gekozen voor de EXASUN black-roof panelen boven de indak-zonnepanelen systeem dat in de 1ste fase is gebruikt. Uiteraard is de verwerking van de panelen en het esthetische aspect een van de redenen geweest om te veranderen in product tijdens deze bouw.

ENAT is gevraagd om in samenwerking met de BAM en Besolar als installerende partij begelediding te geven in deze opstart. Dankzij de ruime ervaring die wij inmiddels hebben met het Black-Roof systeem is dit goed verlopen en krijgen de eerst gebouwde woningen al een mooi gestalte. Super trots op Besolar die dit snel heeft opgepakt en er een mooi project van maakt.

 

Renovatie 82 woningen Warnsveld

In opdracht van Stichting Woonbedrijf Warnsveld worden 82 woningen gerenoveerd.

Speciaal aan dit project is dat er gekozen is voor groot onderhoud waar de bewoners gedurende deze werkzaamheden thuis kunnen blijven wonen. Uiteraard gaat dit tijdelijk ten koste van het normale leefcomfort, maar de impact is minder groot.

Onder leiding van Janssen de Jong worden deze 'nul op de meter' woningen gerenoveerd. Maarliefst 4 woningen per week kunnen voorzien worden van nieuwe gevels en daken. Wij, ENAT mogen de EXASUN 'Black Roof' zonnepanelen plaatsen voor deze woningen, aangesloten op een Solax power 3-fase omvormer. Het project loopt vanaf oktober 2017 tot en met april 2018

 

Renovatie 'De Vlaminckhorst' te Heino

De Vlaminckhorst is een eeuwenoud landgoed, waarvan 5 ha overgebleven zijn. Het grenst aan de bebouwde kom van Heino. Het is een plaats waar het ontstaan van Heino en haar rijke historie nog terug te vinden is. Henk van der Wal en Nellie Verhoef hebben dit project opgepakt om samen met onderandere de begeleiding van Martijn Haitink van 'huis en erfgoed collectief' dit prachtige monument met erf op te knappen. Wij ENAT hebben de zonnepanelen mogen plaatsen met ons in-dak systeem.

Klik op deze link om de renovatie te volgen.

 

 

Zonnepanelen op rundveeschuur

Herbert en Mirjam Aalderink hebben een rundveebedrijf te Eefde. Om het bedrijf naast alle eerder genomen maatregelen nog verder te verduurzamen hebben zij gekozen voor het plaatsen van 224 panelen.

 

 

John op de radio

17 mei 2016 ben ik door Broer de Boer geintervieuwd op radio Achterhoek FM.

Deze aflevering is terug te luisteren via deze link

  Afbeeldingsresultaat voor achterhoek hoek fm

 

Barchschole voorzien van zonnepanelen

In samenwerking met de Barchschole te Barchem en LochemEnergie is het mogelijk gemaakt om op deze school zonnepanelen te plaatsen. Gelijk aan het project te Gorssel bij de Vullerschool waar wij ook de zonnepanelen hebben mogen plaatsen, is dit mooie project gerealiseerd. In totaal zijn er 63 panelen geplaatst met micro-omvormers.

  

Zwembad looermark.

Zwembad looermark heeft gekozen voor Enat. Onlangs hebben wij zonnepanelen mogen plaatsen op het hoofdgebouw en enkele bijgebouwen van zwembad looermark te Loo-Bathmen gemeente Deventer. Naast de huidige zonnecollectoren voor de verwarming van het zwemwater wordt nu ook met de zon een gedeelte van het stroomverbruik opgewekt. 

Klik hier om naar de site van 'De Looermark' te gaan.

 

 

Lochem Energie.

Enat is nauw betrokken met de ontwikkelingen van Lochem Energie. Zowel op het gebied van advies als levering van diverse materialen kunnen wij de leden van Lochem Energie al geruime tijd helpen.

Vrijdag 11-01-2013 opend LochemEnergie een nieuwe winkel aan de Nieuwstad te Lochem. Uiteraard heeft Enat diverse materialen, denk aan een zonnepaneel met Enphase omvormer ter beschikking gesteld zodat het voor een ieder nog duidelijker uitgelegd kan worden. 

Kom gerust een keer kijken in deze Winkel van LochemEnergie. Op de site is meer te lezen over het aanbod en de openingstijden.

 

Eén van de projecten die gemonteerd zijn bij Lochem Energie door ons.

 

Enphase heeft een update doorgevoerd.

Het kan zijn dat er een melding is geweest vanuit Enphase dat er geen opbrengst is en/of een storing.

Dit kan door de sneeuwval zijn of vanwege de update rond middernacht en dat er dan geen opbrengst was. Dat klopt omdat het middernacht was en dus geen productie in Nederland, maar dat weten ze niet in Amerika.

Dit kan aankomende maanden vaker voorkomen vanwege groot onderhoud.

 

Deze verklaring heb ik vanuit Enphase gekregen. ik hoop dat dit voldoende is voor u als Enphase gebruiker.

 

Met vriendelijke groet,

John Dolman

www.enat.nl

www.pelltech.nl