SolarVenti

Nieuw in ons assortiment is de SolarVenti. De oplossing tegen vochtige, beschimmelde ruimtes.

SolarVenti Zonnewarmtecollector:
Het hele jaar een droog klimaat

Bezit van een vakantiewoning, caravan of boot heeft maar één nadeel: u kunt er niet het hele jaar zijn. Lastig, want leegstaande ruimtes worden in de winter vochtig, wat voor muffe luchtjes zorgt en schimmel, roest en rot in de hand werkt. Met als resultaat een ongezond leefklimaat.

Met de SolarVenti zonnecollector is dit goedkoop en eenvoudig te verhelpen. De collector verwarmt de frisse buitenlucht, en blaast deze met behulp van zonne-energie naar binnen. Zo heeft uw tweede thuis het hele jaar een droog, fris en warm klimaat - ook als u er niet bent.

Goedkoop en doeltreffend

De zonnecollector werkt op zonne-energie en is volledig onafhankelijk van het stroomnet. Daardoor is ook bij uw afwezigheid een zorgeloos gebruik gegarandeerd. Het aantal zonuren in de winter in Nederland is voldoende om de ruimte fris en droog te houden. Al na enkele minuten zonneschijn wordt er frisse en warme lucht naar binnen geblazen, die 15 tot 25°C warmer is dan de buitenlucht. De waarden zijn afhankelijk van het gekozen SolarVenti type en de instelling van de luchthoeveelheid (zie "specificaties"). Op deze manier wordt koude, vochtige lucht vervangen door verwarmde, droge lucht.

De collector wordt bedrijfsklaar geleverd, en vraagt niet meer dan een simpele montage en aansluiting.

SolarVenti Voordelen

- automatische en stroomloze werking.
- aanvoer van frisse en zuurstofrijke lucht
- afvoer van ongewenste geuren.
- bestrijder van roest en schimmelvorming
- een gezond leefklimaat
- u verdient de aanschaf al snel terug wanneer u normaal uw huis vorstvrij houdt met behulp van een kachel
- de SolarVenti is niet alleen geschikt voor vakantiehuisjes, caravans en boten, maar ook voor andere vochtige ruimtes zoals schuurtjes en garages.

Bijkomend voordeel:

Een droge woning warmt veel sneller op. Komt u na geruimte tijd in uw vakantiewoning hoeft u niet eerst alle vocht uit uw huis te verdrijven. De kachel hoeft dus niet onnodig werk te verrichten. Direct een droog en warm klimaat!

Kijk naar de verschillende modellen:

In onderstaand overzicht zijn de verschillende modellen te bekijken met de technische gegevens.

 

 

HRsolar NERO

De nieuwe generatie zonnecollectoren met een opbrengst van ruim 600W per vierkantemeter. Dit kan met de 'Nero' collectorlijn van HRsolar.

De nieuwste generatie zonnepanelen (stroom) kunnen inmiddels al 200W per vierkantemeter aan energie genereren. Met de juiste inzet van de HRsolar collectoren (warmwater) kan ruim 3x zoveel aan energie opgewekt worden.

Esthetisch is de combinatie  HRsolar Nero en de black-line zonnepanelen een ideale combinatie te maken. Alleen de HRsolar Nero zonnecollector heeft het vergelijkbare formaat als de meeste zonnepanelen.

U kunt uw dak maar 1 x invullen met zonne-energie dus doe het dan ook direct goed.

 

 

 

Met vriendelijke groet,

John Dolman

www.enat.nl

www.pelltech.nl