Subsidie mogelijkheden

 

BTW terug naar 0%

Op iedere factuur voor een zonnepanelen installatie dient 0% btw vermeld te worden, mits op of naast een onroerende zaak met woonfunctie geplaatst. De woonfunctie blijkt uit het BAG register, die vrij toegankelijk is. Dit geldt ook voor installaties met meer dan 10.000 Wp, ook op die facturen dient 0% btw vermeld te worden.

 

Ook in 2022 zijn er subsidie mogelijkheden voor diverse duurzame investeringen.

De Centrale;

BTW - Subsidie - Financiering - Energielabel

is gespecialiseerd in bovengenoemde afdelingen, zij ontzorgen u en kijken naar de mogelijkheden die er zijn voor u.

klik hier voor meer informatie.

 

Er zijn heel erg veel mogelijkheden om subsidie te verkrijgen. 

Om hierin een overzicht aan te kunnen bieden kunt u kijken op deze link en kunt u kijken wat bij u aansluit. 

 

 

  

Welke subsidie mogelijkheden biedt uw gemeente, provincie of landelijke overheid?

Klik hier voor meer informatie.

Op deze manier kunt u per provincie bekijken welke gemeentelijke, provinciale en landelijke regelingen actief zijn. De Subsidiewijzer is te gebruiken voor alle denkbare mogelijkheden om uw woning en / of bedrijfspand energiezuiniger te maken met behulp van een stimulerende subsidie.

  

Zomeractie zonnecollectoren.

De zomer lijkt voorbij maar de zonne-energie kan nog volop ingezet worden voor warmwater verwarming met zonnecollectoren.

Zonnecollectoren ook wel een zonneboiler genoemd zet zonne-energie om in warmte. Die warmte kan ingezet worden voor het voorverwarmen van o.a. uw douche, de wasmachine of het verwarmen van uw woning.

Voor elke mogelijkheid een mooie oplossing ook in combinatie met uw huidige gas cv-ketel of op uw net nieuw geplaatste warmtepomp of hybride gasketel.

Daarbij zit er een flinke aanschafsubsidie op de zonnecollectorensystemen. Dit kan oplopen tot wel 75% op de materialen.

Vraag naar de mogelijkheden.

 

Met vriendelijke groet,

John Dolman