PVT Qpanel

De Qpanel PVT panelen is de nieuwste ontwikkeling is Solar wereld.

Dit is de totaal oplossing voor de energievraag van uw woning. En warmte en stroom dat alles in 1 paneel. Hiermee heeft Qsilence het totaal pakket compleet om uw woning van energie en warmte te voorzien. Met de Qbooster warmtepomp tot 6kW, maar ook andere merken water/water warmtepompen kunnen aangesloten worden op de Qpanel. Denk aan Piko, Daikin Althermo, Itho Daalderop of de Vaillant geoTherm 3. Met al deze merken zijn reeds ervaringen die als erg positief worden bevonden. Het zonnepaneel dat wel 24/7, 365 dagen per jaar werkt, dat is de PVT-Qpanel.

Voor meer informatie komt u via deze link op de site van Qsilence

Ook de wetenschap is ervan overtuigt dat de PVT een enorme bijdrage kunnen leveren voor het behalen van de energietransitie. Hierover meer in het onderstaande artikel van Solar Magazine.

‘Pvt-warmtenetten grote kans voor gemeenten in Transitievisie Warmte’

>>> ‘We moeten de volgende revolutie in gang zetten’

De combinatie warmtenet, warmte-koudeopslag (wko)en pvt biedt gemeenten grote kansen voor het realiseren van gasloze wijken. Die verzilveren vraagt volgens Ivo Pothof van TU Delft onder andere beter in beeld worden gebracht in de Startanalyse aardgasvrije buurten van het PBL. ‘Pvt is een relatief nieuwe technologie, heel anders dan pv’, stelt Pothof. ‘Zonnepanelen zijn inmiddels mainstream en er wordt wereldwijd geïnnoveerd door wetenschappers en de industrie, ook omdat de financiële belangen groot zijn. Bovendien mag de energietransitie in Nederland dan al langer op de politieke agenda staan, de warmtetransitie was daarbij tot voor kort een onderschoven kindje. Dat heeft alles te maken met de vorige warmtetransitie: die naar aardgas. Dat is hier een goedkope brandstof en we hebben er een prachtige infrastructuur voor aangelegd. Om onze klimaatdoelen te halen moeten we echter nu wel de volgende revolutie in gang zetten.’

 

Lees meer...

Bron; Solar magazine

 

Is uw zonnecollector klaar voor de winter? 

Na een warme zomer was het genieten van het warme water dat de zonnecollectoren hebben gemaakt voor u.

Nu is het tijd om er voor te zorgen dat de zonnecollectoren goed de winter in gaan. Voorkom vorstschade, ookal lijkt het nu nog ver weg. Wanneer de collector vloeistof niet in orde is kan het maar zo gebeuren dat de collector kapot vriest.

Voorkomen is beter dan genezen.

Maak snel een afspraak voor een systeem controle.

 

Vraag naar de mogelijkheden.

 

Met vriendelijke groet,

John Dolman