Image description
Warmtebronnen
Pelltech pelletkachels en Fryskmann infraroodpanelen

Warmtebronnen

Naast genoemde energiebronnen bieden we bij ENAT ook twee types warmtebronnen aan, namelijk infrarood verwarming en Pelltech pelletkachels.

Infrarood verwarming

Zoekt u een manier om een of meer vertrekken in uw woning of kantoor heerlijk te verwarmen, dan zijn de infrarood warmtepanelen van Fryskmann (voorheen Leranti) de ideale oplossing. Ze verwarmen namelijk niet de lucht maar de massa. Het verwarmen van de lucht is eigenlijk het verwarmen van watermoleculen. Als dit gebeurt, dan voelt de lucht vaak drukkend/verstikkend aan. Fryskmann infrarood verwarmt niet direct de lucht maar de objecten (vloer, wanden, meubels et cetera) én de aanwezige persoon/personen. Deze wijze van verwarmen zorgt voor een zeer aangenaam klimaat in uw woning of kantoor. Verwarmen is op deze manier pure wellness. 

Kostenbesparing

Fryskmann infraroodpanelen hebben gemiddeld maar 5 tot 15 minuten per uur energie nodig om een ruimte naar verhouding op temperatuur te houden. Dit in een stookseizoen van +/- 170 dagen per jaar. Fryskmann heeft hiervoor een perfecte rekentool en biedt een zeer breed assortiment aan paneelformaten met verschillende vermogens (WATT). Dit zorgt er in combinatie met een thermostatische regeling voor dat u van deze heerlijke warmte kunt genieten!

 Kijk voor meer informatie in onze catalogus

Pelltech pelletkachel

Mocht een all-electric oplossing niet kunnen bij u omdat uw woning of erg groot is of nog niet geheel toereikend voor lage temperatuurverwarming, dan is de Pelltech pelletkachel een prima initiatief. De Pelltech is een automatische pelletkachel die uw cv-installatie vervangt. Let wel: deze installatie neemt wel wat ruimte in beslag en kan niet op een zoldertje worden geplaatst.

De Pelltech is verkrijgbaar in een 15kW combinatie kachel, buffervat met brander in één installatie voor een relatief compacte ruimte. Maar ook de 20-, 30-, 40- en 50-kW kachels zijn leverbaar voor de grotere installaties. In combinatie met een hygiëne buffer is uw cv-voorziening geregeld en heeft u met dit buffer altijd vers warmwater. Dit dankzij een grote RVS-warmte wisselaar in het buffer dat het warmwater opwarmt. Dus de kans op legionella bacterie is uiterst klein.

Voor uw gebruikersgemak is er ook een automatische mogelijkheid voor de aanvoer van de pelletbrokjes. Van zuigsystemen tot en met vijzels, nagenoeg elk systeem is mogelijk te maken voor een gebruiksvriendelijke werking. Let wel op dat stoken op hout altijd onderhoud vraagt en dat een regelmatige controle een route wordt.

De Pelltech pelletkachel wordt net over de grens in Borken-Burlo, Duitsland geproduceerd. 

PurePower

Pure Power is leverancier van houtpellets met een stabiel aanbod van duurzame houtpellets van hoge kwaliteit. Pure Power houtpellets met ENplus of DINplus keurmerk zijn los verkrijgbaar bij diverse verkooppunten of per volle pallet te bestellen in de webshop van ENAT. Als eerste ENplus gecertificeerde leverancier van houtpellets in de Benelux is Pure Power een gerenommeerde speler in de markt.

EN-plus

Pure Power is als handelsbedrijf ENplus-gecertificeerd. ENplus is gebaseerd op de Europese norm EN 14961-2 dat hoge eisen stelt de kwaliteit van houtpellets. De kwaliteit en duurzaamheid van de houtpellets wordt gecontroleerd door wereldwijd erkende, onafhankelijke certificatie-instellingen. Pure Power werkt alleen met gecertificeerde leveranciers en controleert ook zelf de kwaliteit van de houtpellets. Tevens let Pure Power op de duurzaamheid van de grondstoffen en van het transport.

https://www.enat.nl/catalogus/

>
<