Zonnepanelen

 

Micro-omvormers

Dat de omvormer het kloppende hart is van uw zonne-energie systeem, dat is bekend. Daarbij is het belangrijk dat u als investeerder een product koopt dat geen extra risico's of ongemakken met zich mee brengt.

De oplossing is vrij simpel, een micro-omvormer die op het dak onder het paneel geplaatst wordt. Dit brengt veel voordelen met zich mee, wat dacht u van de gevaarlijke hoge DC-spanningen die hiermee voorkomen worden of een iritant gebrom/gezoem van de omvormer. Dit is allemaal verleden tijd met toepassing van de micro-omvormer.

Als merken micro-omvormers hebben wij;

 

Elk paneel haar eigen omvormer. 

Het allergrootste voordeel is dat het maximale uit elk paneel gehaald wordt. Geen negatieve gevolgen van andere panelen die elkaar beïnvloeden. Resultaat is een optimale opbrengst per paneel. Daarbij een groot voordeel, er zit maximaal 20 jaar garantie op de omvormer!

Daarnaast kunt u via Enlighten zelf de productie van uw systeem volgen.

 

 

Garantie op panelen

EXASUN

Echt uniek in de zonnepanelen wereld is de garantie van ons eigen Nederlandse product EXASUN. 30 jaar garantie op product en productie, hoeveel zekerheid wil je hebben. Gewoon uit Zuid Holland, lekker dichtbij en een geweldig product. Hoe dit kan? gewoon door uiterst slimme technieken toe te passen en de cellen optimaal te beschermen met 2 lagen glas. 

Daarnaast is het mogelijk zonnepanelen op kleur te krijgen bij Exasun. De X-TILE serie op dakpan formaat in oranje dakpankleur. Maar ook is deze serie geschikt voor gevelbekleding, bijna alles is mogelijk.

DMEGC en LG

Elke fabrikant geeft garantie op de opbrengst van de panelen. De bekende 12 en 25 jaar voor de opbrengst. Daarnaast wordt er 10 of soms 12 jaar garantie gegeven op het product. Maar wat nu als de producent of leverancier niet meer bestaat? Hoe moet het dan verder, kunt u goed Chinees? De buitenlandse panelen van ons zijn hiervoor verzekerd bij een Duitse verzekeraar! Vraag naar de polisvoorwaarden wanneer u hierover meer wilt weten.

Wij bekijken het graag van uw kant!

 

Zonnepanelen en nu?

Wat u onder andere moet doen bij plaatsen van zonnepanelen is dat dit wordt aangemeld bij ENERGIELEVEREN.NL Op deze manier zal het salderen en de controle of uw meter geschikt is voor terugleveren een stuk beter verlopen. Dit kunt u zelf doen door middel van het formulier in te vullen van uw netbeheerder. Klik hier voor een overzicht van de netwerkbeheerders in Nederland.

Klik hier voor de formulieren van o.a.;

energieleveren.nl

Algemeen heel Nederland

Liander

  

Duurzaamheid van de panelen.

Mocht een zonnepaneel uiteindelijk na een hele lange periode van productie aan het eind van de cyclus zijn gekoemen, dragen wij met panelen voorzien van het 'PV Cycle' keurmerk zorg voor de verantwoorde wijze van de volledige recycling van de zonnepanelen.

Materialen worden van elkaar gescheiden en aangeboden voor hergebruik. Klik hier voor meer informatie.

 

ENAT volgt de garantievoorwaarden van de fabrikant.

 

Zomeractie zonnecollectoren.

De zomer lijkt voorbij maar de zonne-energie kan nog volop ingezet worden voor warmwater verwarming met zonnecollectoren.

Zonnecollectoren ook wel een zonneboiler genoemd zet zonne-energie om in warmte. Die warmte kan ingezet worden voor het voorverwarmen van o.a. uw douche, de wasmachine of het verwarmen van uw woning.

Voor elke mogelijkheid een mooie oplossing ook in combinatie met uw huidige gas cv-ketel of op uw net nieuw geplaatste warmtepomp of hybride gasketel.

Daarbij zit er een flinke aanschafsubsidie op de zonnecollectorensystemen. Dit kan oplopen tot wel 75% op de materialen.

Vraag naar de mogelijkheden.

 

Met vriendelijke groet,

John Dolman