Image description
Bewust met energie
Over ENAT

Bewust met energie

Nieuwste ontwikkelingen

Vanaf 2023 is een monumentaal pand omgebouwd tot kantorengebouw en trainingsruimte. Zowel wij als ENAT gebruiken deze ruimte voor kantoor en eventueel voor trainingsdoeleinden van producenten. Maar ook WERK EN U voor haar bedrijfsdoeleinden gebruiken dit pand. Wat betreft energievoorzieningen is er uiteraard gebruik gemaakt van een doordacht verlichtingsplan en heeft het gebouw met rietenkap en isolatieplaten een Rc waarde van ruim 8. Dit gebouw wordt middels lage temperatuurverwarming door de Piko Warmtepomp geplaatst met aardwarmte-korven voor basisverwarming/koeling voor de grootste tijd van het jaar. De Pelltech cv-pelletkachel is er voor in de koude winterdagen wanneer de zonnepanelen weinig productie hebben en de warmtevraag groot is, dit alles in combinatie met de HR-Energy Maxis collectoren. Deze complete installatie is goed voor het verwarmen/koelen van 2 gebouwen met in totaal ruim 2600m3 aan inhoud.

In 2021 hebben wij onze nieuwe werkplaats in gebruik genomen en kunnen wij u nog beter helpen. Natuurlijk is er hierdoor ook ruimte ontstaan voor een bescheiden voorraad van diverse producten mocht dat nodig zijn. Uiteraard is de werkplaats voorzien van de nieuwste schakelingen voor de LED verlichtingen en is het gebouw volledig geisoleerd naar de nieuwste maatstaven. Ook hebben wij er 90 Ultra Black panelen op geplaatst met APs micro-omvormers, door de oost-west ligging is de opbrengst mooi in kaart te brengen en produceerd elk paneel haar eigen opbrengst onafhankelijk van elkaar. De panelen zijn op het dak geplaatst met het AElex systeem dat een super mooi en strak geheel geeft.

Sinds 2018 rijden we met een volledig elektrische VW E-up voor de bezoekjes, overleg en intake, uiteraard wordt deze auto opgeladen door de zonnestroom die wij zelf produceren als ENAT. En hebben we daarnaast de Fiat Ducato installatie-bus met Energie A-label.